Over ons

Johan Verdouw

Johan is, naast mede-organisator achter water2wine, een zanger / pianist met gevoel en een inspirerende dansleraar. Als je hem niet zo goed kent, zou het zomaar kunnen zijn dat je denkt dat hij een beetje saai en serieus is. Zodra hij echter achter de piano kruipt en begint te spelen, kun je niet meer om hem heen: zijn gevoelige liedjes zijn een verademing. Hoewel hij je bijna in slaap zou kunnen zingen, kan hij ook verrassen door ineens een heel grappig liedje in te zetten. Dat kan een eigen nummer zijn met titels als 'Maak je geen zorgen' en 'Kastanje' of een cover, zoals 'Hups' van De Dijk of 'O wat ben je mooi' van de Spelbrekers. Andere artiesten van wie Johan graag liedjes zingt zijn o.a. Billy Preston, Van Morrisson, Paul de Leeuw en Andre van Duin. Een lach, een traan en food for thought. Dat is Johan...

Johan is grotendeels self-taught pianist, volgde diverse cursussen bij theaterschool Selma Susanna in Amsterdam, de International School of Gospel Music in Slagelse (Denemarken) en hij heeft zijn Basic Salsa Instructor certificering gehaald bij Salsaventura in Den Haag. Meer over Johan »

Jonny Boston

Jonny is een saxofonist, zanger en liedjesschrijver. Een muzikant met een passie voor mensen en muziek maken. Kijk voor zijn indrukwekkende staat van dienst op zijn website. Zijn saxofoon kan zwoel en ingetogen zijn tot ruig en meeslepend, net als zijn stem. Samen met een piano of in een wat grotere band setting. Jonny speelt de laatste jaren steeds vaker samen met 'zijn' Jazzuits die garant staan voor swingende jazz. Daarmee speelt hij bekende jazz standaards en daarnaast verrast hij regelmatig met een echt gospel zoals 'O happy day' – hoe toepasselijk voor de dag van je leven... Het enige wat nog ontbreekt is een koor...

Mark van der Feen

Mark komt uit een zeer muzikale familie. Hij is een pianist in hart en nieren. Met een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam, deelname aan diverse concoursen en ervaring op verschillende podia en in diverse groepen heeft ook Mark zijn sporen verdiend. Kijk voor een uitgebreide biografie op Marks website. Ook heeft Mark zijn eigen repertoire dat hij eind dit jaar ten gehore bracht in diverse steden en waarmee hij komend jaar verschillende zalen in Nederland zal aandoen. Tijdens deze piano solo concerten speelt hij o.a. de ‘Rhapsody in Blue’ en weet hij als geen ander klassieke muziek en jazz met elkaar te combineren.

Tom Nieuwenhuijse

Tom Nieuwenhuijse is de drummer van de jazzuits. Hij is dit jaar afgestudeerd aan het conservatorium en zijn aanstekelijke enthousiasme neemt de andere bandleden mee in ritmische avonturen. Ook zijn lach is aanstekelijk en je kunt dan ook altijd met hem lachen...

Meer over Tom »

Laurens Knoop

Laurens Knoop is professioneel bassist. Hij studeerde in 2008 af als basgitarist en in 2009 als contrabassist aan het conservatorium Zwolle. Laurens speelt als vaste bassist bij een aantal bands en was ook vaste bassist bij de show 'Ick Hans Liberg' van Hans Liberg.

Drie keer op rij won Laurens met Bigband Allotria het Nederlands Bigband Concours; 2008 de eerste klasse, 2009 en 2010 de hoofdklasse. In 2008 werd hij ook beloond met een solistenprijs. In 2009 kreeg Laurens met zijn basgitaareindexamen de derde vriendenprijs van het conservatorium. Tijdens de eerste edite van het ONWings Blazersfestival won hij met het J.O.N.G. Ensemble de prijs voor het beste kinderconcert. Tot slot stond hij met Mary Had a Little Band in de finale van de Grote Prijs 2009.

Laurens Knoop wordt gevraagd door de meest uiteenlopende artiesten en projecten. Zo heeft hij meegespeeld bij het Nederlands Blazers Ensemble, het JongNBE,het Nederlands Studenten Orkest, Martin Brand, Ronduit Praise Band, Ligeti Acedemie van het ASKO-Schonberg, VU-studentenorkest, MIRA studentenorkest, Christelijk Mannenkoor Assen, Gereformeerd Drachtster Mannenkoor, Bigband Kampen, Charli Greens Trompettissimo, het Ricciotti Ensemble, de Meander Bigband en Jeugd Orkest Nederland.

Laurens woont in Amersfoort en heeft daar zijn eigen lespraktijk voor contrabas- en basgitaarleerlingen. Van 2009 tot 2011 was hij basgitaardocent aan de Yamaha Muziekschool Rythm&Music te Zwolle. Meer over Laurens »